Szukaj

Wszystko o Tandoor!

Tandoor - (aka Tandyr, Tandur, tendir, tonir, tanur, tyndyr, dyndyr, nandyr) — to u Narodów Azji Środkowej, Kaukazu - gliniane palenisko,...

Jaki model Tandoor wybrać?

Jaki model Tandoor wybrać? Spróbujmy pomóc to rozgryźć. Dość konwencjonalnie, ale można te pieczy podzielić na 3 grupy. Mały. Nomad,...

Użytkowanie Pieca Tandoor zimą.

Zbliża się zima. Dla tego chcemy jeszcze raz krótko porozmawiać o użytkowaniu pieca Tandoor w zimę. Tak naprawdę jedynym prawdziwym...

Tandoor... Jaki on jest?

Piękne, prawdziwe dzieło sztuki, jest elementem dekoracyjnego projektu podwórka lub ogrodu. Uniwersalny, możesz gotować w nim...

Tandoor Towuk! Czyli Kurczak po Uzbecku!

Sól, kminek rzymski, czosnek mielony, papryka słodka, papryka ostra, trochę oleju, owoce jałowcu. UWAGA! Przed wkładaniem kurczaków do...

Kotlety z pieca Tandoor

Kotlety z pieca Tandoor. Z cebulą i słoniną. Bardzo soczyste i aromatyczne. Zwróć uwagę, ile wilgoci jest uwalniane z cebuli podczas...