top of page
Szukaj

Wszystko o Tandoor!

Tandoor - (aka Tandyr, Tandur, tendir, tonir, tanur, tyndyr, dyndyr, nandyr) — to u Narodów Azji Środkowej, Kaukazu - gliniane palenisko,...

Jaki model Tandoor wybrać?

Jaki model Tandoor wybrać? Spróbujmy pomóc to rozgryźć. Dość konwencjonalnie, ale można te pieczy podzielić na 3 grupy. Mały. Nomad,...

Użytkowanie Pieca Tandoor zimą.

Zbliża się zima. Dla tego chcemy jeszcze raz krótko porozmawiać o użytkowaniu pieca Tandoor w zimę. Tak naprawdę jedynym prawdziwym...

Tandoor... Jaki on jest?

Piękne, prawdziwe dzieło sztuki, jest elementem dekoracyjnego projektu podwórka lub ogrodu. Uniwersalny, możesz gotować w nim...

Tandoor Towuk! Czyli Kurczak po Uzbecku!

Sól, kminek rzymski, czosnek mielony, papryka słodka, papryka ostra, trochę oleju, owoce jałowcu. UWAGA! Przed wkładaniem kurczaków do...

Szynka wieprzowa 13 kg z pieca Tandoor!

1.Warto zrobić nacięcia w mięsie. 2.Marynata. Woda w temperaturze pokojowej, wywar z przypraw (kminek rzymski, pieprz, papryka słodka,...

Nie ma nic lepszego od pieca Tandoor...

Tandoor... Tandyr... Tandoori... Nie istotne jak nazywamy ten magiczny piec... Istotna jest nasza pasja do takiej prawdziwej kuchni.

Ale jednak jakie to piękne...

Zima się zbliża. A prawdziwy sposób na grillowanie zimą pozostaje bez zmian - i to jest piec Tandoor. Więcej na ten temat - na blogu...

Blog: Blog2
bottom of page