top of page
Szukaj

Wszystko o Tandoor!

Tandoor - (aka Tandyr, Tandur, tendir, tonir, tanur, tyndyr, dyndyr, nandyr) — to u Narodów Azji Środkowej, Kaukazu - gliniane palenisko,...

Jaki model Tandoor wybrać?

Jaki model Tandoor wybrać? Spróbujmy pomóc to rozgryźć. Dość konwencjonalnie, ale można te pieczy podzielić na 3 grupy. Mały. Nomad,...

Użytkowanie Pieca Tandoor zimą.

Zbliża się zima. Dla tego chcemy jeszcze raz krótko porozmawiać o użytkowaniu pieca Tandoor w zimę. Tak naprawdę jedynym prawdziwym...

Tandoor... Jaki on jest?

Piękne, prawdziwe dzieło sztuki, jest elementem dekoracyjnego projektu podwórka lub ogrodu. Uniwersalny, możesz gotować w nim...

Tandoor Towuk! Czyli Kurczak po Uzbecku!

Sól, kminek rzymski, czosnek mielony, papryka słodka, papryka ostra, trochę oleju, owoce jałowcu. UWAGA! Przed wkładaniem kurczaków do...

Szynka wieprzowa 13 kg z pieca Tandoor!

1.Warto zrobić nacięcia w mięsie. 2.Marynata. Woda w temperaturze pokojowej, wywar z przypraw (kminek rzymski, pieprz, papryka słodka,...

Ale jednak jakie to piękne...

Zima się zbliża. A prawdziwy sposób na grillowanie zimą pozostaje bez zmian - i to jest piec Tandoor. Więcej na ten temat - na blogu...

Soczyste i delikatne króliczki z pieca Tandoor

Podpowiedź. 1.Aby królik był jednocześnie miękki i soczysty - trzymaj go przez 8-12 godzin w gazowanej osolonej wodzie. 2. Ponieważ mięso...

Blog: Blog2
bottom of page