Wszystko o Tandoor!
Tandoor - (aka Tandyr, Tandur, tendir, tonir, tanur, tyndyr, dyndyr, nandyr) — to u Narodów Azji Środkowej, Kaukazu - gliniane palenisko,...
Tandoor - (aka Tandyr, Tandur, tendir, tonir, tanur, tyndyr, dyndyr, nandyr) — to u Narodów Azji Środkowej, Kaukazu - gliniane palenisko,...
Jaki model Tandoor wybrać? Spróbujmy pomóc to rozgryźć. Dość konwencjonalnie, ale można te pieczy podzielić na 3 grupy. Mały. Nomad,...
Zbliża się zima. Dla tego chcemy jeszcze raz krótko porozmawiać o użytkowaniu pieca Tandoor w zimę. Tak naprawdę jedynym prawdziwym...
Piękne, prawdziwe dzieło sztuki, jest elementem dekoracyjnego projektu podwórka lub ogrodu. Uniwersalny, możesz gotować w nim...
Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA. Ten boczek z naszego Tandoor wymiata wszystkie boczki! Chrupiąca skórka a mięso rozpływa się w ustach....
Prawdziwy mistrz Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA gotuje szaszłyki z karkówki na naszym Tandoor! Miłego oglądania dla wszystkich!...
Sól, kminek rzymski, czosnek mielony, papryka słodka, papryka ostra, trochę oleju, owoce jałowcu. UWAGA! Przed wkładaniem kurczaków do...
1.Warto zrobić nacięcia w mięsie. 2.Marynata. Woda w temperaturze pokojowej, wywar z przypraw (kminek rzymski, pieprz, papryka słodka,...
Zima się zbliża. A prawdziwy sposób na grillowanie zimą pozostaje bez zmian - i to jest piec Tandoor. Więcej na ten temat - na blogu...
Marynata: sól, kminek rzymski, kolendra, pieprz czarny, czosnek granulowany, olej rzepakowy, świeżo wyciśnięty sok z cebuli. Podstawa...
Marynata. W wersji podstawowej wystarczy sól i zira (kminek rzymski). My używaliśmy: sól, kminek rzymski, pieprz czarny, papryka słodka...
Dziś wędzimy pstrąga i kiełbaskę z jelenia.
Są to uniwersalne chlebki, które można podawać z mięsem i warzywami lub po prostu jeść je jako niezależne danie z miodem i herbatą lub...
Podpowiedź. 1.Aby królik był jednocześnie miękki i soczysty - trzymaj go przez 8-12 godzin w gazowanej osolonej wodzie. 2. Ponieważ mięso...