Wszystko o Tandoor!
Tandoor - (aka Tandyr, Tandur, tendir, tonir, tanur, tyndyr, dyndyr, nandyr) — to u Narodów Azji Środkowej, Kaukazu - gliniane palenisko,...
Tandoor - (aka Tandyr, Tandur, tendir, tonir, tanur, tyndyr, dyndyr, nandyr) — to u Narodów Azji Środkowej, Kaukazu - gliniane palenisko,...
Jaki model Tandoor wybrać? Spróbujmy pomóc to rozgryźć. Dość konwencjonalnie, ale można te pieczy podzielić na 3 grupy. Mały. Nomad,...
Zbliża się zima. Dla tego chcemy jeszcze raz krótko porozmawiać o użytkowaniu pieca Tandoor w zimę. Tak naprawdę jedynym prawdziwym...
Piękne, prawdziwe dzieło sztuki, jest elementem dekoracyjnego projektu podwórka lub ogrodu. Uniwersalny, możesz gotować w nim...
Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA. Ten boczek z naszego Tandoor wymiata wszystkie boczki! Chrupiąca skórka a mięso rozpływa się w ustach....
Prawdziwy mistrz Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA gotuje szaszłyki z karkówki na naszym Tandoor! Miłego oglądania dla wszystkich!...
Sól, kminek rzymski, czosnek mielony, papryka słodka, papryka ostra, trochę oleju, owoce jałowcu. UWAGA! Przed wkładaniem kurczaków do...
1.Warto zrobić nacięcia w mięsie. 2.Marynata. Woda w temperaturze pokojowej, wywar z przypraw (kminek rzymski, pieprz, papryka słodka,...
Są to uniwersalne chlebki, które można podawać z mięsem i warzywami lub po prostu jeść je jako niezależne danie z miodem i herbatą lub...
Część druga. Kurczak z pieca Tandoor, filetowany i faszerowany.
Bardzo polecam ten przepis. Ryż z warzywami, nasycony sokami z pieczonej gęsi... pychota :) Posmaruj gęś olejem, potem natrzyj solą i...
Co nam śnieg i mróz! Królik z pieca Tandoor rozpływa się w ustach! W filmiku poniżej - cała receptura marynaty.
Część 1. Przygotowanie do pieczenia Część 2. Process pieczenia. Część 3. Efekt końcowy.
Tandoor... Tandyr... Tandoori... Nie istotne jak nazywamy ten magiczny piec... Istotna jest nasza pasja do takiej prawdziwej kuchni.
Zima się zbliża. A prawdziwy sposób na grillowanie zimą pozostaje bez zmian - i to jest piec Tandoor. Więcej na ten temat - na blogu...
Marynata: sól, kminek rzymski, kolendra, pieprz czarny, czosnek granulowany, olej rzepakowy, świeżo wyciśnięty sok z cebuli. Podstawa...