Babka białoruska.
Różnica w stosunku do klasycznego przepisu polega na stosowaniu dużej ilości mięsa, a nie tylko słoniny.
Różnica w stosunku do klasycznego przepisu polega na stosowaniu dużej ilości mięsa, a nie tylko słoniny.
Pieczona golonka na miodzie wrzosowym, gotowana w kazanie I pieczona w piecu Tandoor.
Połączenie tradycji kulinarnych Polski i Wschodu. Dziś mamy zrazy pieczone w Tandoor. Czas pieczenia: zrazy - 5 minut, ziemniaki - 12 minut.
Marynata. Gotujemy wywar z przypraw. Woda, kminek rzymski, pieprz, papryka słodka, czosnek, sól. Wystarczy gotować przez 10 minut. Jak...
W tym poście postanowiliśmy porozmawiać trochę o tej cudownej przyprawie. Kminek rzymski jest zupełnie nie rzymski. To jest jedna z...
Oczywiście do przygotowania pilawu Tandoor wcale nie jest konieczny. Ale ponieważ Tandoor jest wielofunkcyjnym piecem grillowym, możemy...
Szaszłyki z karkówki wieprzowej w marynacie jogurtowej na szpikulcach, szaszłyki z łopatki wieprzowej w marynacie z soku cebulowego z...
Szaszłyk w jogurtowej marynacie, z kminkiem rzymskim
Tandoor * Mięso jest bardziej soczyste i miękkie * Mięso jest zdrowsze i bardziej ekologiczne * Czas gotowania jest znacznie skrócony *...