top of page
Szukaj
  • Zdjęcie autoraEgzotyczne Grille

Gęś z pieca Tandoor, faszerowana ryżem z warzywami i suszonymi owocami.

Zaktualizowano: 23 lut



Bardzo polecam ten przepis. Ryż z warzywami, nasycony sokami z pieczonej gęsi... pychota :)

Posmaruj gęś olejem, potem natrzyj solą i mieszanką przypraw i zostaw gęś na godzinę . Mieszanka przypraw do nacierania gęsi: zira (kminek rzymski), papryka czerwona słodka, pieprz czarny, pieprz biały, czosnek granulowany, kolendra, kozieradka błękitna.

Zagotuj ryż (150-200g), w zależności od wielkości gęsi. Dodatki do ryżu: papryka, czosnek, berberys, rodzinki, cukinia, śliwki i morele suszone, żurawina. Pokrój paprykę, cukinię, morele i śliwki suszone na kawałki mniej więcej wielkości rodzinek i żurawin i wrzuć do ryżu. Dodaj sos sojowy.

Faszerujemy gęś ryżem z dodatkami, zszywamy i do pieca Tandoor na godzinkę. Pychota!

164 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie
Post: Blog2_Post
bottom of page