top of page
Szukaj

Karp z pieca Tandoor, ziemniaki, pieczone w kazanie, herbatka z samowaru tureckiego. Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku!



Życzymy Państwu Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. Trochę zabrakło dla humoru nam śniegu na Święta w tym roku, ale i tak bawimy się dobrze!


Karpie z pieca Tandoor.

Przyprawy: musztarda, rozmaryn, czarny pieprz, słodka czerwona papryka,

bazylia, sól, olej.

Czas pieczenia 20 minut.


Ziemniaki z kazanu.

Przyprawy: papryka czerwona, pieprz czarny, zira (kminek rzymski), czosnek granulowany.

Smażyć w oleju przez 20 minut, potem zdjąć z ognia i zostawić na 20 minut w gorącym kazanie. Wody nie dodawać, bo ma powstać chrupiąca skórka na zewnątrz ziemniaków. Również można dodać kilka główek czosnku do kazanu w całości. Jak ktoś nie lubi pieczonego czosnku - wtedy można nie dodawać, na ziemniaki to wpływa :)


No i Herbatka z samowaru :) Kto jaką lubi :)



90 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

댓글


bottom of page