top of page
Szukaj
  • Zdjęcie autoraEgzotyczne Grille

Mięso w dużych kawałkach z pieca Tandoor, faszerowane masłem klarowanym. Przepisy na Tandoor



Mięso w dużych kawałkach (karkówka, 1,5 kg każdy kawałek). Marynata (solanka): woda gazowana (mocny gaz) + świeży sok z cebuli, świeży sok z jabłka, przyprawy, sól. Trzymać w marynacie przez noc. Mieszanka przypraw: zira (kminek rzymski), papryka czerwona słodka, pieprz czarny, czosnek granulowany, kolendra, imbir, rozmaryn. Przed włożeniem mięsa do pieca - nasmarować olejem, i znowu dodać przyprawy, i sól. Do środka dodać masło klarowane, które zapewni dodatkowy aromat i delikatny smak. Umieścić w piecu Tandoor i trzymać tam godzinkę.


126 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page